در عصر اطلاعات و ارتباطات، هارد اکسترنال یک خرید بسیار خوبی محسوب میشود بخاطر اینکه به ما اجازه میدهد مقدار زیادی اطلاعات از جمله: عکس، فیلم، فایل های کاری و خصوصی را در آن ذخیره کنیم. بخصوص الان قیمت های پایینتری نسبت به دو دههی اخیر پیدا کردهاند(همانطور که در مقاله تاریخچه تکنولوژی هارد گفتیم قبلا ذخیرهسازی اطلاعات هزاران دلار خرج داشت).
اگر قصد خرید یک هارد اکسترنال را دارید و میخواهید بدانید فرق مدل برند های مختلف باهم چیست یا اینکه کدام یک سریعتر و بهتر است، این راهنمای کامل خرید هارد اکسترنال را با شما به اشتراک گذاشتهایم.
چگونه هارد دیسک اکسترنال مناسب و ارزان انتخاب کنیم؟
بهترین هارد اکسترنال ارزان بازار کدام است؟
در این مقاله بر خصوصیات هارد های اکسترنال ۲/۵ اینچی متمرکز شدیم. در بازار انواع اقسام هارد های اکسترنال وجود دارد اما ما سعی کردیم مقرون به صرفهترین مدل ها را بررسی کنیم، مدل هایی که نیاز به منبع تغذیه خارجی ندارند و اغلب از یک میلیون تومان گرانتر نیستند(البته چون اینجا ایران است بدلیل نوسانات قیمت ممکنه بالاتر بروند). دقت داشته باشید HDD را با SSD اشتباه نگیرید، با اینکه هر دو به منظور ذخیره اطلاعات طراحی شدند اما SSD ها به مراتب سریعتر و گرانتر هستند.
پیشنهاد میکنیم مقاله حافظه های SSD چیست را مطالعه کنید.
چه نکاتی هنگام خرید یک هارد اکسترنال ارزان اهمیت دارد؟
در ادامه چند نکته کلیدیای که حین خرید هارد اکسترنال باید در نظر داشته باشید آمده است. برخی از این نکات بطور مشهود در توضیحات محصول یافت نمیشوند اما مهم که سعی کنیم آنها را کشف کنیم یا حداقل از آنها آگاه باشیم.
قیمت به ازای هر گیگ: هر چند که در سال های اخیر قیمت هارد های اکسترنال تقریبا ثابت مانده. با این حال میتوان هارد های ۱ ترابایتی، ۲ ترابایتی و حتی ۴ ترابایتی با قیمت های معقولی یافت. پس باید دقت داشته باشیم که چه میزانی از حجم نیاز داریم و اگر بخوایم مدلی را با فضای بیشتری بخریم چقدر افزایش قیمت خواهد داشت.
اتصال یو اس بی ۳.۰: هارد های اکسترنال ۲/۵ اینچی نیاز به منبع تغذیه خارجی ندارند. همچنین بیشتر آنها به اتصال یو اِس بی ۳.۰ مجهز هستند و باعث افزایش سرعت جابجایی فایل ها میباشد. حتی اگر کامپیوتر شما قدیمی باشد خیلی مهمه که هارد شما دارای USB 3.0 باشد.
سرعت خواندن/ نوشتن و زمان تاخیر : در هارد های HDD از واحد دور در دقیقه برای تعیین سرعت آنها استفاده میشود. استاندارد جهانی ۵۴۰۰ دور در دقیقه است، از آنجایی که این استاندارد در همه مدل ها رعایت شده و ملاک عالی برای تعیین سرعت نیست مجبوریم یک پله جلوتر برویم. برخی از هارد های اکسترنال موقع خواندن/ نوشتن، جابجایی و کپی اطلاعات سریعتر از برخی دیگرند. به همین منظور نرمافزار هایی وجود دارد که به ما اجازه میدهند میزان تاخیر و دیلی هارد هنگام بالا آمدن و همچنین نرخ انتقال اطلاعات را بطور دقیق مشاهده کنیم.
طراحی، وزن و کیفیت قطعات: هرچه فضای ذخیرهسازی دیسک بیشتر باشد وزن آن هم بیشتر است، با این حال این وزن میان برند های گوناگون متغیر است. برخی هارد ها سبکترند، برخی جمع و جورند، برخی در برابر آب و ضربه مقاومند (دقت کنید مقاوم و نه ضد) و با اینکه همین امر موجب افزایش قیمت میشود اما سرعتشان تعریف زیادی ندارد. یادتان باشد کارنامه برند و اعتبار آن را میان دیگر برند ها بررسی کنید.
فرمت اولیه هارد: فرمت NTFS بطور معمول توسط شرکت به عنوان فرمت پیشفرض در هارد ها استفاده میشود. توجه داشته باشید با این فرمت در ویندوز میتونیم به راحتی کار کنیم و اگر از سیستم عامل مَک استفاده میکنیم صرفا میتوانیم اطلاعات را بخوانیم. اگر شما یک لپتاپ از برند اپل دارید دو گزینه پیش رویتان قرار دارد: میتوانید نسخه هاردی تهیه کنید که مخصوص مَک باشد که معمولا گرانترند یا اینکه هاردتان را فرمت میکنید و سیستم فایل آن را به FAT32 یا exFAT تغییر دهید.
نرم افزار تعبیه شده برای تهیه نسخه پشتیبان: هارد های اکسترنالی وجود داردند که صرفا یک دستگاه ذخیرهساز خارجی محسوب میشوند(مانند یک یو اس بی ساده)، اما اصول این است که خود تولیدکننده نرمفزاری جهت رمزگذاری داده ها و بک آپ گیری از آنها، بطور دیفالت در هارد نصب کنند. بالاخره تمام دستگاه های الکترونیکی یک عمر مفید دارند و به شدت توصیه میکنیم که بطور مرتب از اطلاعاتتان نسخه پشتیبان تهیه کنید.
گارانتی و خدمات پس از فروش: دو سال گارانتی برای دستگاه های الکترونیکی استارندارد جهانی است. برخی هارد دیسک ها گارانتی طولانیتری ارائه میدهند اما این مورد بیشتر برای نسخه های ویژه است. همچنین باید به میزان خدمات پس از فروش و پشتیبانی محصول که شرکت ارائه میدهد توجه داشت.
توصیه اول ما به شما هارد WD My Passport
هارد اکسترنال وسترن پاسپورت یکی از بهترین ها
هارد WD My Passport انتخاب خیلی خوب و مطمئنی محسوب میشود. چرا که وسترن دیجیتال در این مدل یک هارد اکسترنال دارای: طراحی ساده در عین حال جذاب، جمع و جور، در ۸ رنگ متفاوت، مجهز به یو. اِس .بی ۳.۰ و یک نرمافزار حرفهای جهت بک آپ گیری و محافظت از اطلاعات ارائه میدهد. این مدل در سه نسخه ۲،۱ و ۴ ترابایتی در بازار عرضه میشود.
اگر به دنبال یک هارد دیسک ارزان و با کیفیت میگردید WD My Passport گزینه خیلی خوبیه، بطور معمول این هارد در فروشگاه های مختلف دارای تخفیف است و از نسخه های مشابه آن در برند های دیگر مقداری ارزانتر است. طراحی زیبای دوگانه این مدل را از لحاظ ظاهری میان دیگر برند ها که طراحی سادهتر و یکنواختری دارند خیلی متفاوت میسازد. همچنین خوشدست، سُر خوردگی و صدا کمتری نسبت به دیگر هارد هایی که بررسی کردیم دارد. WD MyPassport از لحاظ جنس و مواد اولیه یک امتیاز مثبت دیگری نیز دریافت میکند.
WD My Passport یک هارد درایو قابل اعتماد، سریع و با جزئیات در سطح طراحی و نرم افزاری است که در سایر هارد های ارزان قیمت پیدا نخواهیم کرد.
علاوهبر اینکه از نظره کیفیت ساخت از نظر ما بهترین محسوب میشود، سرعت و زمان تاخیر(زمانی که طول میکشد هارد در سیستم بالا بیاید) بسیار خوبی را ارائه میکند. هنگامی که فایل های مختلفی را جابجا میکردیم این مدل هارد اغلب پایدارترین و سریعترین در میان بررسی هایی که انجام دادیم محسوب میشود.
پیشنهاد دوم ما هارد Segate Expansion
بهترین گزینه برای خرید هارد اکسترنال کدام است؟
رقابت میان هارد های اکسترنال ارزان در بازار خیلی تنگا تنگ است. هارد Segate Expansion بعد از وسترن در بررسی های صورت گرفته بهترین امتیاز خواندن اطلاعات را به خود اختصاص داده است، همچنین باید به طراحی سبک و خانک ماندن آن یک امتیاز مثبت دیگری داد.
این هارد یک نخسه دیگری به نام Backup plus Slim دارد، این مدل طرحی متالیک و وزن کمتری دارد همین امر باعث افزایش قیمت در این نسخه شده. اما در کل Segate Expansion یک هارد دیسک قابل اطمینان و سریع با قیمت مناسب است.
در نظر داشته باشید که این هارد بطور پیشفرض دارای چند برنامه و فایل است که مقداری حجم اشغال میکند اما خوشبختانه به راحتی می توانید حذفش کنید. نکته دیگری که بخوایم اضافه کنیم این است که اگر خواستید نسخه های بالاتری از این هارد تهیه کنید حتما مدل اسلیم را مد نظر خود قرار دهید.
- ۰۰/۰۶/۲۲